Reiki Grundkurs steg 1

När: 26 – 27/ 9 -20
Vart: Oceania Spa, Åkersberga

Reiki står för universell livsenergi.

Reiki healing arbetar med kroppens egna läkningsprocesser och fyller på vårt energiförråd av livsenergi (Ki). Reiki används flitigt i vår tid men har sina tusenåriga rötter ifrån Japan, Tibet och Nepal.
Grundare för Reikimetoden är Dr. Mikao Usui. Du behöver inte ha en speciell ”tro på” för att kunna ta emot reikihealing, därför passar denna healingmetod alla.

Reikihealing är en erkänd metod som också är klassad som rehabiliterande friskvård hos skatteverket.

Reikihealing är en holistisk avslappningsmetod som kan förena kroppen och psyket till en helhet.
Man botar inte specifika problem utan tillför endast energi genom mjuk beröring. Med reiki får vi hjälp att komma ner i ”djup djupare” avslappning vilket ger oss en chans att lyssna till våra egna kroppar. Genom avslappningen följer många helande processer som idag är mätbart och visar att reiki ger en positiv effekt på oss människor.
De kemiska processerna startar processer av må-bra hormon i kroppen och cirkulationen ökar. Ett flöde av livsenergi skapas och kroppens självläkande processer startas upp. Behandlingen lugnar och harmoniserar kroppen så den lättare kan frigöra sig ifrån stress, genom denna energi kan vi låta kroppen själv lindra olika psykosomatiska sjukdomar genom självläkning.

Reikihealing är bra att användas när du är i ett tillstånd av stress, emotionellt påverkad, upplever blockeringar eller att du inte kommer vidare i livet. Reiki kan aldrig skada då den är väldokumenterad och bevisad som en rehabiliterande behandling och välgörande genom WHO (World Health Organisation)
Med reiki kan vi komma närmare oss själva och när vi gör det läker och utvecklas kroppen, mentalt, fysisk, emotionellt och andligt.

Jag utbildar inom den Japanska reikin ”Usui Reiki Ryoho” vilket menas Usui Spiritual Energy Healing Method, eller Usuis naturliga healingsystem.  Metoden är ett arv ifrån reikins grundare Dr. Mikao Usui. Reikins historia till idag bygger på flera viktiga personer som genom tiderna gjort det möjligt för oss att fortfarande kunna praktisera en tusenårig metod i vårt moderna samhälle.

Detta är en fantastisk healingmetod som alla kan lära sig oavsett om man är nybörjare eller en person med redan naturliga healing egenskaper, reiki fungerar för alla.

Genom åren har reikin förändrats genom människans utveckling och trosuppfattning och egen kosmologi. Mina utbildningar inkluderar initieringar i reikisymbolerna, under grundkursen får du den första reikisymbolen aktiverad för att öppna upp reikiflödet inom dig. Initieringarna är otroligt viktiga och en given del i Usui Reiki Ryoho.

Alla lärare har sitt eget sätt att lära ut sin reiki på, därför kan utbildningarna och dess omfattning och innehåll skilja sig åt. Varje lärare har sin egen filosofi och den lyser ofta igenom utbildningens upplägg oavsett om man förespråkar samma healingmetod. Välj därför en läraren som känns rätt för dig, det är oerhört viktigt att du kan känna ett förtroende för din master och få svar på de frågor som uppstår under din utveckling som reiki utövare/reiki master

Var det längesedan du använde dig utav reiki? Då kan det vara dags att fräscha på dina tidigare kunskaper och få en boost på dina initieringar. Det kan vara mycket givande att gå om utbildningen om det var längesedan du praktiserade reiki.

Kursens upplägg

 • Reikins bakgrund – reikins historia, kunskap om reiki,
 • Reikisymbolen – dess kraft och syfte
 • Reikiprinciperna – hur vi använder oss utav dem, skapar flöde genom medvetenhet
 • Reikiinitiering –  initering av första reikisymbolen för att aktivera Ki flöde
 • Chakrakunskap – energimedvetenhet och energianatomi för att bemästra Ki kraft
 • Chakrabalansering – vi balanserar och rätar upp de 7 chakrana
 • Byosen – kroppsscanning och chakraförstärkning med Byosen
 • Meditation på Axiatonalen – vi skapar flöde genom jordens kärna och det kosmiska nätverket
 • Snabbreiki – effektivt sätt att tillgodogöra och tillföra reikienergi på kort tid

Kursen varvar teori, praktik och vägledd meditation.

Bara för idag

 • ska jag släppa all min ilska
 • ska jag släppa all min oro
 • ska jag känna tacksamhet
 • ska jag utföra mitt arbete hederligt och ansvarsfullt
 • ska jag vara vänlig mot alla jag möter

Inför kursen
Kom i bekväma kläder då vi sitter på meditationskuddar under utbildningen. Stol finns för de som inte klarar av att sitta på kudde.

Kursavgift
2200:- (kursmaterial ingår)

Betalning
Betalning sker med faktura via Bankgiro eller swish nr. 123 170 92 45
Obs! vid betalning med swish ange alltid fakturanummer  (se kursvillkor här)
Efter din intresseanmälan kommer först en kursbekräftelse som bekräftar att du fått en plats i gruppen.

Plats
Oceania Spa Kantarellvägen 5, Åkersberga

Kurslängd
2 dagar kl. 9 – 17  (full närvaro krävs för diplom)

Kursledare
Sofia Oceania Gustafsson
Medium – Andlig lärare – Reiki Grand master – Inspiratör, Cert. Sorgbearbetningsterapeaut

Gör din intresseanmälan här;


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sex − fyra =

Translate »